Marjo Nieuwenhuijse

In het midden en kleinbedrijf zijn alle aspecten van het bedrijf aan elkaar verbonden. Ik zoek de dynamiek tussen de techniek (product en productie), de commercie (verkoop en marketing). Mijn basis ligt in de techniek, ik heb een aantal jaar werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente gestudeerd en ben daarna overgestapt naar Industrieel Ontwerpen aan de technische universiteit Delft. Innovatieprocessen, marketing en creativiteit hadden daar mijn speciale aandacht.

Nadat ik bij Unilever, op het gebied van het recyclen van kunststoffen, was afgestudeerd ben ik een opleiding voor Nima B gaan doen.
In dat jaar ben ik 3 maanden naar Bolivia gegaan om daar bergen te beklimmen. En daarna aan de slag bij het toenmalige InnovatieCentrum als junior adviseur. Het InnovatieCentrum werd Syntens waar ik uiteindelijk 11 jaar als adviseur voor het MKB en als projectleider van een miljoenenproject heb gewerkt.

Binnen Syntens heb ik een opleiding opgezet én gevolgd voor organisatieadvies in het MKB. Een unieke situatie: je eigen opleiding op MBA nivo samenstellen en volgen. Het resultaat was het CMC-certificaat van de Orde van organisatieadviseurs. CMC staat voor Certified Management Consultant, een internationaal keurmerk voor organisatieadviseurs.

In september 2005 heb ik het buro Nieuwenhuijse Innovatie advies opgezet om mijn eigen weg te kunnen volgen in het adviseren van het MKB.